VOLONTERSKA AKCIJA “PLODOVI NAŠEG VRTA”

Datum objave: 05. 6. 2023.

EU Projekt | Rand Shipyard

U suradnji s Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Regoč Slavonski Brod, 2.6.2023. organizirali smo volontersku akciju “Plodovi našeg vrta” gdje su se naših 5 volonterki i zaposlenici uključili u rad udruge i njihove aktivnosti socijalizacije i suživota sa zajednicom, pa smo tako sudjelovali u aktivnostima branja plodova, poput graška pri čemu se grašak u zrnu (od ljuski) i spremao i sl.  (uzgojenog na imanju Udruge Regoč). Ubrani grašak će se koristiti u pripremi raznovrsnih variva za korisnike Udruge kojima se redovito u udruzi pripremaju gotovi obroci. Važnost ovakve volonterske akcije u tome što se kroz rad s njima, njihovi korisnici – osobe s intelektualnim teškoćama se osjećaju bolje, veseliji su, a samim time i usvajaju vještine „samostalnosti“. Kod ostalih sudionika se razvija empatija i zajedništvo volontiranjem u takvoj udruzi.

Korisnici Udruge koji su sudjelovali osobe s intelektualnim teškoćama (punoljetne osobe) koje redovito pohađaju aktivnosti u udruzi Regoč sa ciljem socijalizacije, društvene aktivnosti, međusobnog povezivanja i suživota sa zajednicom.

Ovo je treća od planirane tri volonterske akcije „Plodovi našeg vrta“ koja će se provesti u okviru projekta SPOT – Stvori Promjenu, Ostavi Trag.

Cilj projekta SPOT – Stvori Promjenu, Ostavi Trag: Unaprjeđeni stručni i upravljački kapaciteti lokalnih OCD-a na području Brodsko-posavske županije za rješavanje lokalnih problema i unaprjeđenje kvalitete života krajnjih korisnika.