VOLONTERSKA AKCIJA “PLODOVI NAŠEG VRTA”

Datum objave: 29. 5. 2023.

EU Projekt | Rand Shipyard

U suradnji s Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Regoč Slavonski Brod, 29.5.2023. organizirali smo volontersku akciju “Plodovi našeg vrta” gdje su se naša 4 volontera i zaposlenici uključili u rad udruge i njihove aktivnosti socijalizacije i suživota sa zajednicom, pa smo tako sudjelovali u aktivnostima branja plodova, poput luka, salate, graška pri čemu se grašak čistio od peteljki i korijena i sl. (uzgojenog na imanju Udruge Regoč). Važnost ovakve volonterske akcije u tome što se kroz rad s njima, njihovi korisnici – osobe s intelektualnim teškoćama se osjećaju bolje, veseliji su, a samim time i usvajaju vještine „samostalnosti“. Kod ostalih sudionika se razvija empatija i zajedništvo volontiranjem u takvoj udruzi.

Korisnici Udruge koji su sudjelovali osobe s intelektualnim teškoćama (punoljetne osobe) koje redovito pohađaju aktivnosti u udruzi Regoč sa ciljem socijalizacije, društvene aktivnosti, međusobnog povezivanja i suživota sa zajednicom.

Ovo je druga od planirane tri volonterske akcije „Plodovi našeg vrta“ koja će se provesti u okviru projekta SPOT – Stvori Promjenu, Ostavi Trag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cilj projekta SPOT – Stvori Promjenu, Ostavi Trag: Unaprjeđeni stručni i upravljački kapaciteti lokalnih OCD-a na području Brodsko-posavske županije za rješavanje lokalnih problema i unaprjeđenje kvalitete života krajnjih korisnika.