VOLONTERSKA AKCIJA “VRTLARITI JE LAKO, DOĐI POKAZAT ĆU TI KAKO”

Datum objave: 23. 5. 2023.

EU Projekt | Rand Shipyard

 

U suradnji s Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Regoč Slavonski Brod, 23.5.2023. organizirali smo volontersku akciju Vrtlariti je lako, dođi pokazat ću ti kako!” gdje su se naša 4 volontera i zaposlenici uključili u rad udruge i njihove aktivnosti socijalizacije i suživota sa zajednicom, pa smo tako sudjelovali u aktivnostima radova u vrtu i plasteniku u kojem je posađeno povrće, čišćenje i održavanje okoliša na imanju, branje aromatičnog i začinskog bilja, održavanje vrta i sl. Važnost ovakve volonterske akcije u tome što se kroz rad s njima, njihovi korisnici – osobe s intelektualnim teškoćama se osjećaju bolje, veseliji su, a samim time i usvajaju vještine „samostalnosti“. Kod ostalih sudionika se razvija empatija i zajedništvo volontiranjem u takvoj udruzi.

 

 

 

 

 

 

 

Korisnici Udruge koji su sudjelovali osobe s intelektualnim teškoćama (punoljetne osobe) koje redovito pohađaju aktivnosti u udruzi Regoč sa ciljem socijalizacije, društvene aktivnosti, međusobnog povezivanja i suživota sa zajednicom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovo je druga od planirane tri volonterske akcije “ Vrtlariti je lako, dođi pokazat ću ti kako!” koja će se provesti u okviru projekta SPOT – Stvori Promjenu, Ostavi Trag.

 

 

 

Cilj projekta SPOT – Stvori Promjenu, Ostavi Trag: Unaprjeđeni stručni i upravljački kapaciteti lokalnih OCD-a na području Brodsko-posavske županije za rješavanje lokalnih problema i unaprjeđenje kvalitete života krajnjih korisnika.