Konferencija “Energetska rješenja u prilagodbi klimatskim promjenama”

Datum objave: 08. 5. 2023.
8. svibnja 2023., održali smo Konferenciju “Energetska rješenja u prilagodbi klimatskim promjenama”.🏡🌳🌍⛈🌤🌦🌡. Ova konferencija dio je aktivnosti koje se provode u okviru projekta Dobra klima za turizam kojeg provodi Udruga Eko Brezna u partnerstvu sa Sveučilištem u Slavonskom Brodu.
Izlaganja koja su predstavljena u okviru konferencije su:
➡️ Predstavljanje projekta Dobra klima za turizam i Mjera prilagodbe turističke ponude klimatskim promjenama u ruralnom području, Ana Marić, koordinatorica istraživačkih aktivnosti, Udruga Eko Brezna
➡️Predstavljanje projekta Osiguranje električne energije u slučaju klimatskih ekstrema i prirodnih katastrofa, doc.dr.sc. Ankica Kovač, Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu (online)
➡️„Sunčane elektrane i vjetroelektrane u funkciji navodnjavanja poljoprivrednih površina“, prof.dr.sc. Marinko Stojkov, Sveučilište u Slavonskom Brodu
Na konferenciji su sudjelovali predstavnici Udruge Eko Brezna, turističkih zajednica, LAG-ova s područja Brodsko-posavske županije te profesori i studenti sa Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Projekt Dobra klima za turizam sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge Eko Brezna.