1. info dan u Lokalnom info centru za udruge u okviru projeka SPOT – Stvori Promjenu, Ostavi Trag

Datum objave: 05. 4. 2023.
EU Projekt | Rand Shipyard
4.4.2023, održali smo 1. info dan u Udruzi Eko Brezna. Info dan je održan u okviru pilot programa Lokalni info centar za udruge i projekta SPOT – Stvori Promjenu Ostavi Trag.
Prvi info dan smo posvetili mladima kao ciljanoj skupini kod koje želimo potaknuti aktivizam i društvenu odgovornost u lokalnoj zajednici. Također smo ih uveli u svijet civilnog sektora koji predstavlja velik dio društvenog kapitala u zajednici i koji kroz svoje aktivnosti održava zajednicu “živom”.
Svoju inspirativnu priču o aktivizmu u lokalnoj zajednici kao i uključivanje u Savjet za mlade Vlade Republike Hrvatske ispričao nam je Ivan Majstorić, član Savjeta odnosno koordinator Radne skupine za mlade u ruralnim i udaljenim područjima. Ivan je i zaposlen kao voditelj ESF projekta „Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora” u Svjetskom savezu mladih Hrvatska, a još i radi zanimljive članke koje objavljuje na portalu mimladi.hr. Drago nam je da smo ga mogli ugostiti i da nam je podijelio svoju priču, iznimno nas je zanimalo otkud motivacija i kako pronalazi vrijeme za sve navedene aktivnosti?!
Aktivnost Info dana provela se u okviru projekt SPOT – Stvori Promjenu, Ostavi Trag kojeg provodi Udruga Eko Brezna u partnerstvu s Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Regoč Slavonski Brod i Učilištem Moneo – ustanovom za obrazovanje odraslih.
Cilj projekta SPOT – Stvori Promjenu, Ostavi Trag: Unaprjeđeni stručni i upravljački kapaciteti lokalnih OCD-a na području Brodsko-posavske županije za rješavanje lokalnih problema i unaprjeđenje kvalitete života krajnjih korisnika.