Održan volonterski performans „Leteći lampion želja“

Datum objave: 15. 2. 2023.

EU Projekt | Rand Shipyard

Udruga „Brod“ – grupa za ženska ljudska prava u suradnji s partnerom Udrugom Eko Brezna, 14.2.2023., u suradnji s volonterima izvela je performans pod nazivom “Leteći lampion želja” u okviru aktivnosti ZAvolontiraj za ZAjednicu i projekta ZAjedno za Zajednicu, kojim se je kroz simbolično puštanje letećih lampiona u nebo poslala poruka za slobodu odnosno suzbijanje svakog oblika nasilja nad ženama i djevojčicama. Nakon puštanja letećih lampiona otvorila se izložba fotografija s održanih prethodnih performansa „Žene iz vode“ i „Dok nas smrt ne rastavi“ u svrhu podizanja svijesti javnosti o problemima i strahovima te izazovima s kojima se žene i djevojčice žrtve nasilja svakodnevno susreću. Ovaj performans održao se povodom obilježavanja 10 godina kampanje Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama/One Billion Rising. Ove godine Milijarda ustaje ima moto: Ustajemo za slobodu/RISE FOR FREEDOM s ciljem kreiranja nove kulture u kojoj nema nasilja, u kojoj stvaramo suosjećanje, borimo se protiv nejednakosti i čuvamo planetu Zemlju.

 

Projekt ima za cilj ojačati kapacitete OCD-a za rad sa ženama žrtvama nasilja na području Brodsko-posavske županije te za senzibiliziranje javnosti o potrebama žrtava nasilja.

Vrijednost projekta: 432.823,81 kn

Bespovratna sredstva EU: 367.900,24 kn

Državni proračun RH: 64.923,57 kn

 

Posrednička tijela u provedbi: Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (PT1) i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva (PT2).