Pozivnica na volonterski performans “Leteći lampioni želja”

Datum objave: 10. 2. 2023.

EU Projekt | Rand Shipyard

 

POZIVNICA NA VOLONTERSKI PERFORMANS

„LETEĆI LAMPION ŽELJA“

Udruga „Brod“ – grupa za ženska ljudska prava u suradnji s partnerom Udrugom Eko Brezna, 14.2.2023., poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u volonterskom performansu pod nazivom “Leteći lampion želja” kojim će se kroz simbolično puštanje letećih lampiona u nebo poslati poruka za slobodu odnosno suzbijanje svakog oblika nasilja nad ženama i djevojčicama. Nakon puštanja letećih lampiona otvorit će se izložba fotografija s održanih prethodnih performansa „Žene iz vode“ i „Dok nas smrt ne rastavi“ u svrhu podizanja svijesti javnosti o problemima i strahovima te izazovima s kojima se žene i djevojčice žrtve nasilja svakodnevno susreću.

Ovaj performans održat će se povodom obilježavanja 10 godina kampanje Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama/One Billion Rising. Ove godine Milijarda ustaje ima moto: Ustajemo za slobodu/RISE FOR FREEDOM s ciljem kreiranja nove kulture u kojoj nema nasilja, u kojoj stvaramo suosjećanje, borimo se protiv nejednakosti i čuvamo planetu Zemlju.

Performans će se izvoditi u utorak, 14.2.2023., u 18:00 sati na platou Gradske knjižnice u Slavonskom Brodu, Trg Stjepana Miletića 12, Slavonski Brod. Otvaranje izložbe je u 18:30 sati u Gradskoj knjižnici.

 

Performans se izvodi u okviru projekta ZAjedno za ZAjednicu kojeg provodi Udruga „Brod“ – grupa za ženska ljudska prava u partnerstvu s Udrugom Eko Brezna.