Započela edukacija Od ideje do projekta i provođenje održivog razvoja u okviru projekta ZAjedno za ZAjednicu

Datum objave: 23. 11. 2022.

EU Projekt | Rand Shipyard

 

 

 

 

 

22.11.2022. započela je edukacija Od ideje do projekta i provođenje održivog razvoja u okviru projekta ZAjedno za ZAjednicu kojeg provodi Udruga “Brod” – grupa za ženska ljudska prava u partnerstvu sa Udrugom Eko Brezna. Na edukaciji sudjeluje 6 predstavnika Udruge Brod (zaposlenica i volonterki). Edukaciju izvodi Institut za razvoj tržišta rada iz Zagreba.

Cilj edukacije je sudionike upoznati s koracima i procesom koji se prolazi od razrade ideje do gotovog projekta (pri tome se ne misli na EU projekte), upoznati s glavnim segmentima u pripremi projektnih prijedloga, što je važno za kvalitetnu izradu prijedloga, što je to projektno razmišljanje, faze analize i planiranja, identifikacija pokazatelja, proračun projekta. Sudionici će naučiti osnovne korake planiranja i pisanja kvalitetnog projektnog prijedloga te različitim izvorima financiranja. Također će sudionici će postići osnovnu razinu uvježbanosti u određivanju i formulaciji problema, ciljeva, ciljanih skupina i metoda održivosti projekta. Kroz ovu edukaciju će se sudionici upoznati i s pojmom društveno odgovornog ponašanja i društvenog kapitala za održivi razvoj u kontekstu razvoja lokalne zajednici i važnost njegove izgradnje za omogućavanje promjena i napretka u lokalnoj zajednici, kao i za djelovanje u kriznim situacijama.

Projekt ima za cilj ojačati kapacitete OCD-a za rad sa ženama žrtvama nasilja na području Brodsko-posavske županije te za senzibiliziranje javnosti o potrebama žrtava nasilja.

Vrijednost projekta: 432.823,81 kn

Bespovratna sredstva EU: 367.900,24 kn

Državni proračun RH: 64.923,57 kn

Posrednička tijela u provedbi: Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (PT1) i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva (PT2).