Započela edukacija za socijalne mentore u okviru projekta ZAjedno za ZAjednicu

Datum objave: 09. 11. 2022.

EU Projekt | Rand Shipyard

Uspješno su provedena prva dva dana edukacije pod nazivom Edukacijski program za socijalne mentore u okviru projekta ZAjedno za ZAjednicu kojeg provodi udruga “Brod” – grupa za ženska ljudska prava u partnerstvu s udrugom Eko Brezna. Prva dva dana edukacije održana su 7. i 8.11.2022. na kojem su sudjelovali predstavnici udruge “Brod” – grupe za ženska ljudska prava (5 zaposlenica i 1 volonterka) te predstavnici Udruge Eko Brezna (4 zaposlene osobe).

Edukacija ima za cilj osnažiti kapacitete sudionika za socijalno mentorstvo – inovativni model rada koji je usmjeren na pojedince u riziku od socijalne isključenost. Cilj socijalnog mentorstva je dovesti do pozitivne promjene u socijalnom statusu pojedinca različitim aktivnostima osnaživanja pri čemu je fokus na njihovim sposobnostima i potencijalima kako bi se prevenirala institucionalizacija, povećalo uključivanje u zajednicu, napredovalo do zaposlenja, obuke ili daljnjeg obrazovanja te se u konačnici bolje integrirali u zajednicu u kojoj žive.

Edukaciju izvodi Institut za razvoj tržišta rada iz Zagreba.

Projekt ima za cilj ojačati kapacitete OCD-a za rad sa ženama žrtvama nasilja na području Brodsko-posavske županije te za senzibiliziranje javnosti o potrebama žrtava nasilja.

Vrijednost projekta: 432.823,81 kn

Bespovratna sredstva EU: 367.900,24 kn

Državni proračun RH: 64.923,57 kn

Posrednička tijela u provedbi: Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (PT1) i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva (PT2).