Uspješno provedena edukacija Medijacija – osnovni trening za organizacije civilnog društva

Datum objave: 21. 10. 2022.

EU Projekt | Rand Shipyard

U Udruzi Eko Brezna, 17. i 18.10. 2022. održana je edukacija Medijacija – osnovni trening za organizacije civilnog društva.  Edukacija se provodi u okviru projekta SPOT – Stvori Promjenu, Ostavi Trag, kojeg provodi Udruga Eko Brezna u partnerstvu s Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Regoč Slavonski Brod i Učilištem Moneo – ustanovom za obrazovanje odraslih. Trenerice ove edukacije bile su Marina Brkić i Jelena Perak iz Foruma za slobodu odgoja. Na edukaciji su sudjelovali predstavnici Udruge Eko Brezna (4), Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Regoč  Slavonski Brod (2), Udruge Zdrav život (1) i Udruge osoba s invaliditetom Loco Moto Slavonski Brod (3).

Edukacija Medijacija ima za cilj ojačati kompetencije sudionika u području komunikacijskih vještina i vještina rješavanja sukoba kao i unaprjeđenja uspješne radne atmosfere. Kroz edukaciju sudionici su imali priliku steći bolje razumijevanje suradnje s drugima i u timu, upoznati dinamiku sukoba (pozicije, interese i potrebe u sukobu, psihološke pozadine sukoba), stilove komuniciranja, vježbati postupke medijacije te naučiti o primjenama medijacije u radu civilnog sektora.

Cilj projekta SPOT – Stvori Promjenu, Ostavi Trag: Unaprjeđeni stručni i upravljački kapaciteti lokalnih OCD-a na području Brodsko-posavske županije za rješavanje lokalnih problema i unaprjeđenje kvalitete života krajnjih korisnika.

Ukupna vrijednost projekta: 495.902,62 kn

Bespovratna sredstva EU: 421.517,23 kn

Državni proračun Republike Hrvatske: 74.385,39 kn

Posrednička tijela u provedbi: Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (PT1) i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva (PT2).