Volonterska akcija “Plodovi našeg vrta”

Datum objave: 01. 9. 2022.

EU Projekt | Rand Shipyard

U suradnji s Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Regoč, 30.08.2022. organizirali smo volontersku akciju “Plodovi našeg vrta” gdje su se naša 3 volontera i zaposlenici uključili u rad udruge i njihove aktivnosti socijalizacije i suživota sa zajednicom, pa smo tako sudjelovali u aktivnostima branja plodova, izradi zimnice, te preradi povrća, začinskog bilja i sl. (uzgojenog na imanju Udruge Regoč). Izrađena zimnica ostat će u udruzi Regoč i konzumirat će ju korisnici i članovi udruge. Važnost ovakve volonterske akcije u tome što se kroz rad s njima, njihovi korisnici – osobe si intelektualnim teškoćama se osjećaju bolje, veseliji su, a samim time i usvajaju vještine „samostalnosti“. Kod ostalih sudionika se razvija empatija i zajedništvo volontiranjem u takvoj udruzi.

 

Cilj projekta SPOT – Stvori Promjenu, Ostavi Trag: Unaprjeđeni stručni i upravljački kapaciteti lokalnih OCD-a na području Brodsko-posavske županije za rješavanje lokalnih problema i unaprjeđenje kvalitete života krajnjih korisnika.

Ukupna vrijednost projekta: 495.902,62 kn

Bespovratna sredstva EU: 421.517,23 kn

Državni proračun Republike Hrvatske: 74.385,39 kn

Posrednička tijela u provedbi: Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (PT1) i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva (PT2).