SPOT&SUPPORT trening o mentalnoj higijeni i psihosocijalnoj podršci

Datum objave: 04. 7. 2022.

EU Projekt | Rand Shipyard

U sklopu projekta SPOT- Stvori Promjenu, Ostavi Trag održana se edukacija pod nazivom SPOT&SUPPORT trening o mentalnoj higijeni i psihosocijalnoj podršci. Edukacija je bila namijenjena predstavnicima (zaposlenicima, članovima, volonterima) Udruge Eko Brezna i Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Regoč Slavonski Brod kao i svim drugim organizacijama civilnog društva s područja Brodsko-posavske županije. Edukacija je započela Trajala je 4 dana (23.6.2022., 24.6.2022, 27.6.2022. i 29.6.2022).

Edukacija je imala za cilj ojačati kapacitete predstavnika OCD-a u području interpersonalnih vještina i alata pomoći/samopomoći kao i za pružanje psihosocijalne podrške korisnicima svojih usluga, a izvodile su je  2 stručnjakinje u tom području, psihologinje Josipa Erdeši i Biljana Vasilevski Rački.

Sudionici edukacije bili su zaposlenici (4) Udruge Eko Brezna (Korisnik projekta), zaposlenici (3) Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Regoč Slavonski Brod (Partner u projektu) te zaposlenici ostalih organizacija civilnog društva s područja Brodsko-posavske županije (3).

 

Cilj projekta SPOT – Stvori Promjenu, Ostavi Trag: Unaprjeđeni stručni i upravljački kapaciteti lokalnih OCD-a na području Brodsko-posavske županije za rješavanje lokalnih problema i unaprjeđenje kvalitete života krajnjih korisnika.

Ukupna vrijednost projekta: 495.902,62 kn

Bespovratna sredstva EU: 421.517,23 kn

Državni proračun Republike Hrvatske: 74.385,39 kn

Posrednička tijela u provedbi: Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (PT1) i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva (PT2).