Konzultacije i terenska istraživanja u okviru projekta Dobra klima za turizam

Datum objave: 01. 7. 2022.

Tijekom lipnja ove godine članovi stručnog tima odradili su nekoliko konzultacija s dionicima i terenskih istraživanja vezano uz istraživanje utjecaja klimatskih promjena na razvoj ruralnog turizma na području Slavonije i Baranje.

Provedene su konzultacije i terenska istraživanja u OPG-u Emil Pinjo, Sibinj koji se bavi ratarstvom, OPG-u Lasić, Slobodnica koji se bavi ratarstvom i voćarstvom te u kombinatu Kutjevo d.d.

Kroz konzultacije s dionicima, dobivene su informacije vezane uz utjecaj klimatskih promjena na njihovo poslovanje, prilagodbu istima, potencijalno o promjeni u načinu uzgoja raznovrsnih kultura, potencijalno i promjeni sortimenta i sl. Sve dobivene informacije koriste se u svrhu istraživanja o utjecaju klimatskih promjena na razvoj ruralnog turizma na području Slavonije i Baranje koje se provodi u okviru projekta Dobra klima za turizam.

Projekt Dobra klima za turizam provodi Udruga Eko Brezna u partnerstvu sa Sveučilištem u Slavonskom Brodu. Projekt sufinancira Europska unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.