18. Info dan u okviru projekta Dobra klima za turizam

Datum objave: 08. 3. 2022.

U okviru projekta „Dobra klima za turizam“ održan je 07. 03. 2022. info dan u kojem su sudjelovali studenti i djelatnici Sveučilišta u Slavonskom Brodu. Cilj navedene aktivnost je informirati sudionike o projektu koji se bavi problematikom klimatskih promjena koje utječu na razvoj turističke ponude u ruralnom turizmu te poljoprivrednu proizvodnju. Radi se o primijenjenom istraživanju u kojem se želi utvrditi prilagođenost turističke ponude u ruralnom području Slavonije i Baranje na klimatske promjene. U navedenoj aktivnosti, naglasak je stavljen prvenstveno na agroturizam i njegovu ranjivost te prilagodbu klimatskim promjenama. Ruralni turizam smatra se okosnicom razvoja kontinentalnog turizma na području Slavonije i Baranje uz koju je usko vezan sektor poljoprivrede kroz proizvodnju hrane i gastronomsku ponudu.

Nakon održane prezentacije projekta, sudionici su ispunili anketni obrazac na temu Percepcija poljoprivrednih proizvođača o utjecaju i dinamici klimatskih promjena te posljedicama na poljoprivrednu proizvodnju” kojim se željela utvrditi informiranost sudionika s problemima i dinamikom klimatskih promjena u sektoru poljoprivrede i energetike.

Projekt Dobra klima za turizam provodi Udruga Eko Brezna u partnerstvu sa Sveučilištem u Slavonskom Brodu. Projekt sufinancira Europska unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.