Stručni skup i panel rasprava u okviru projekta Dobra klima za turizam

Datum objave: 02. 2. 2022.

U okviru projekta, a u suradnji s udrugom Brodsko-ekološko društvo, organiziran je stručni skup „Prilagodba ruralnog turizma klimatskim promjenama“. Udruga Brodsko-ekološko društvo također provodi istraživanja vezana za klimatske promjene. Stručni skup okupio je stručnjake iz područja poljoprivrede, energetike, ekologije i zaštite prirode i turizma.

U okviru stručnog skupa voditeljica projekta Lidija Vukojević, kroz prezentaciju predstavila je projekt Dobra klima za turizam te naglasila utjecaj klimatskih promjena na ruralni turizam uzimajući u obzir i druge sektore gospodarstva koji su usko povezani sa razvojem turizma, a koji negativno utječu na klimatske promjene ili na njih negativno utječu klimatske promjene.

Nakon izlaganja voditeljice projekta, uslijedila je rasprava na kojoj su sudionici iz različitih sektora podijelili svoja iskustva vezana uz klimatske promjene, svatko u svom području rada odnosno sektoru iz kojeg dolazi.

Projekt Dobra klima za turizam provodi Udruga Eko Brezna u partnerstvu sa Sveučilištem u Slavonskom Brodu. Projekt sufinancira Europska unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.