Stručni skup u okviru projekta Dobra klima za turizam

Datum objave: 20. 12. 2021.

 

Udruga Eko Brezna sudjelovala je na Međužupanijskom stručnom skupu Poljoprivreda, prehrana i veterina održanom 18. prosinca 2021. a kojeg je organizirala Srednja škola Matija Antun Reljković iz Slavonskog Broda. Na stručnom skupu sudjelovali su profesori u strukovnom području poljoprivrede s područja 3 županije: Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije.

 

U okviru njihovog županijskog stručnog vijeća, voditeljica projekta Lidija Vukojević, kroz prezentaciju predstavila je projekt Dobra klima za turizam te obradila temu Klimatske promjene i turizam – kao stvoriti dobru klimu za turizam u RH. U izlaganju stavljen je naglasak na klimu i njezin utjecaj na poljoprivredu i poljoprivredne proizvode u funkciji turizma, zatim na mogućnosti povezivanja više sektora (poljoprivreda, turizam, energetika) u stvaranju preduvjeta za proširenje i povećanje turističke ponude na ruralnom području. Također, napravljen je osvrt na to kako turizam utječe na okoliš i klimu, u kojem smjeru ide RH i EU po pitanju izrade strateških smjernica i perspektiva za smanjenje negativnih utjecaja na klimu i prilagodbu klimatskim promjenama. Predstavljeni su primjeri dobre prakse u RH i EU.

Projekt Dobra klima za turizam provodi Udruga Eko Brezna u partnerstvu sa Sveučilištem u Slavonskom Brodu. Projekt sufinancira Europska unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.