Iskustva krajnjih korisnika i zaposlenih žena u okviru projekta Zaposli se, osnaži se 2!

Datum objave: 11. 5. 2021.

U drugoj fazi programa „Zaželi“, a u okviru projekta Zaposli se, osnaži se 2! kojeg provodi općina Bukovlje u partnerstvu s udrugom Eko Brezna, trenutno je obuhvaćeno 114 korisnika, a zaposleno je 18 žena. Od samog početka projekta uključeno je 123 korisnika.

Korisnici su zadovoljni uslugama, a zaposlene djelatnice svojim poslom koji obavljaju što potvrđuju i njihove izjave:

Kaja Hrnjkaš jedna je od zaposlenih žena i ima samo riječi hvale za projekt. Obilazi dva do tri korisnika na dan – Dobila sam stvarno dobre korisnike. Sve se dogovorimo, malo popričamo i radimo. Odradim za njih sve što im treba, počistim, pospremam. Zadovoljni su korisnici, a zadovoljna sam i ja. Nadam se da će se projekt nastaviti, ja ću se sigurno prijaviti. – rekla je Kaja.

Zaposlena na projektu je i Ljubica Sadorski, koja je radila i u prvoj fazi Zaželi. Godinama je radila kao referent, ali, kako kaže, ovaj posao je plemenit posao. Korisnicima je potreban razgovor i druženje, a uz to većinu korisnika poznaje i za njih napravi sve što im taj dan treba. – Moje korisnice mi uglavnom kažu što im treba. Uglavnom se radi o pospremanju, usisavanju, odem po lijekove, kupim što im treba u trgovini. Jako sam zadovoljna ovim poslom, sa svima se super slažem i iskreno se nadam nastavku projekta. – rekla nam je Ljubica.

Da se projekt nastavi nada se i Jelena Valić, jedna od zaposlenih žena. Jeleni je ovo prvi put da radi u projektu “Zaželi” – Meni je ovaj posao odličan, što vrijeme više prolazi moj odnos s korisnicima je sve bolji. Nastojim im pomoći koliko mogu u obavljanju kućanskih poslova, ali i s razgovorom. S obzirom na pandemiju svi se moramo paziti, korisnici su mi na prvom mjestu. Nosimo zaštitne maske, držimo distancu. Sve u svemu, nadam se nastavku projekta. – kazala je Jelena.

Mijo i Anđa Prgomet jedni su od korisnika projekta. Veseli i vedri ljudi s teškom životnom pričom. Žive od mirovine poginulog sina, no unatoč tragediji koja ih je obilježila, sretni su što su dobili priliku sudjelovati u ovom projektu. Kako kaže Mijo, načelnik ih je preporučio i nije mu žao – Žena i ja smo jako zadovoljni Klarom, kao da je naše dijete. Što god joj kažemo, ona to obavi. Jutros je brisala podove i prozore, zamijenila nas je. – govori kroz smijeh Mijo.

Desetak minuta vožnje od obitelji Prgomet, u Šušnjevcima, nalazi se skromni dom Ružice Ivanišević. Ružica je korisnica projekta već tri godine i prezadovoljna je svojom Dušankom – Obavlja mi sve što trebam, nemam riječi da vam opišem koliko sam zadovoljna. Vozi me po mirovinu, da platim režije, u kupovinu, sve mi radi. Vjerujte mi, ponekad ju ne moram ni zvati, eto nje. Dođe i kad treba i kad ne treba! Hvala našem načelniku, prije njega nitko nije mario za nas. – poručuje Ružica.

Program je izuzetno kvalitetan i dobar. Cilj projekta je zapošljavanje žena, ali i pomoć onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ovaj projekt nam jako puno znači i nadamo se da će se nastaviti dalje, da ćemo i dalje nastaviti skrbiti o našim korisnicima a ujedno i zaposliti određeni broj žena potvrđuje načelnik Općine Bukovlje.