Panel rasprava i radionica za lokalne dionike u okviru projekta Dobra klima za turizam

Datum objave: 30. 4. 2021.

U okviru projekta Dobra klima za turizam, 30.04.2021. na imanju Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Regoč u Bukovlju organizirane su dvije aktivnosti: Radionice za lokalne dionike i Panel rasprava.

Radionica je bila u obliku predavanja na temu o mogućnostima koje nudi Udruga Regoč kroz proizvodnju i ponudu svojih proizvoda iz ekološke poljoprivrede.  Sudionici su također na radionici imali priliku izravno sudjelovati u proizvodnji proizvoda iz ekološkog (organskog) uzgoja. U radu su sudjelovali i stručnjaci u tom području iz udruge Regoč koji su dionike usmjerili na značaj ekološke biljne proizvodnje. Dodatno, dionicima je prezentirano kako Udruga nudi i plasira svoje proizvode na tržište, kako se bore s klimatskim promjenama te kako one utječu na ekološku poljoprivredu, posebice na povrće koje oni uzgajaju u svojim plastenicima, kako komuniciraju s lokalnom zajednicom, kako financiraju i sl.

Nakon radionice, uslijedila je panel rasprava gdje su sudionici imali pravo pitati, razmijeniti iskustva i mišljenja o temi obrađenoj kroz radionicu. Na panel raspravi razgovaralo se i raspravljalo i o problemima s kojima se dionici u ruralnom turizmu susreću (uključujući i ekološku poljoprivredu koja je važan segment turističke ponude) po pitanju klimatskih promjenama te o mogućnostima prilagodbe u radu.