2. Info dan u sklopu projekta Dobra klima za turizam

Datum objave: 20. 10. 2020.

Dana 20.10.2020. s početkom u 9,30 sati u maloj dvorani kazališno – koncertne dvorane Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu održan je 2. Info dan u sklopu projekta Dobra klima za turizam čiji je nositelj Udruga Eko Brezna, a Sveučilište u Slavonskom Brodu partner.
S ciljem podizanja svijesti šire javnosti o utjecaju, ranjivosti i mogućnostima prilagodbe turističkog sektora klimatskim promjenama, koordinatorica istraživačkih aktivnosti (zaposlenica udruge Eko Brezna) Ana Marić i članica stručnog tima sa Sveučilišta u Slavonskom Brodu, Lena Duspara predstavile su projektne aktivnosti i očekivane rezultate te pozvale zainteresiranu javnost na aktivno uključivanje u projekt. Također su pozvale vlasnike OPG-ova i ostale ponuditelje turističkih usluga na području Slavonije i Baranje da se uključe u istraživanje i na taj način doprinesu izradi što kvalitetnijih preporuka za mjere prilagodbe turističkog sektora klimatskim promjenama.
Info danu je prisustvovalo 50-ak osoba, a sudionici su iskazali interes za problematiku kojom se projekt bavi te su izjavili da je ovo pozitivan primjer podizanja svijesti javnosti o nužnosti prilagodbe turističke ponude na klimatske promjene, ali tu prilagodbu vide i kao vid razvoja ruralnog turizma.