Održane 2. konzultacije s dionicima projekta Dobra klima za turizam

Datum objave: 16. 7. 2020.

Dana 15.07.2020. godine s početkom u 13 h u LAG-u ”Slavonska Ravnica” održane su 2. konzultacije s dionicima projekta. Poziv je upućen na OPG-ove, agroturizme i ostale poduzetnike u turizmu koji djeluju na području LAG-a ”Slavonska Ravnica”.

Konzultacije s dionicima provedene su u svrhu upoznavanja dionika s ciljem projekta, predviđenim projektnim aktivnostima i samim tijekom provedbe projekta kako bi se što kvalitetnije provela primijenjena istraživanja i izradile preporuke za mjere prilagodbe turističke ponude Slavonije i Baranje klimatskim promjenama. Predstavljena je i 1. verzija Metodologije istraživanja koju su izradili članovi stručnog tima za provedbu istraživanja, a dionici koji su sudjelovali na konzultacijama pozvani su da se aktivno uključe u doradu navedene Metodologije kao i na aktivno sudjelovanje u projektu i projektnim aktivnostima te da daju svoje sugestije, iznesu svoja iskustva kako vide utjecaj klimatskih promjena na turizam, kao i svoja mišljenja i prijedloge za prilagodbu tim promjenama.

Sudionici su izrazili zadovoljstvo što je ovakav projekt pokrenut te potvrdili da će se rado uključiti i dati sve potrebne inpute/podatke u svrhu što kvalitetnije analize stanja kao i svoje ideje, mišljenja, prijedloge za izradu metodologije i krajnjeg rezultata projekta – preporuka za mjere prilagodbe klimatskim promjenama u sektoru turizma te potaknuti ostale poduzetnike u turizmu s tog područja da se uključe u projekt.

Također, ispunili su anketni upitnik koji je pripremio stručni tim za provedbu istraživanja putem kojeg se ispitivala informiranost privatnog i javnog sektora u turizmu o strateškim dokumentima u području klimatskih promjena, općenito o utjecaju klimatskih promjena na sektor turizma, ispitala se i potreba edukacije poduzetnika u turizmu u segmentu klimatskih promjena kao i prilagođenost njihove turističke ponude osobama s invaliditetom i sl. Anketni upitnici bit će proslijeđeni i na e-mail adrese poduzetnika i predstavnika javnog sektora koji nisu mogli doći na ove konzultacije.

Ovim putem pozivamo sve dionike i poduzetnike u turizmu na području Slavonije i Baranje da se aktivno uključe u projekt Dobra klima za turizam i daju svoj doprinos u prilagodbi turističkog sektora klimatskim promjenama.