Udruga Eko Brezna obilježila je 12. Tjedan cjeloživotnog učenja

Datum objave: 05. 10. 2018.

Povodom obilježavanja 12. Tjedna cjeloživotnog učenja Udruga Eko Brezna organizirala je nekoliko aktivnosti u svrhu promocije Cjeloživotnog učenja u Brodsko-posavskoj županiji.

03.10.2018. g. u suradnji s Učilištem Moneo organizirala je Dan otvorenih vrata Udruge Eko Brezna na kojem je zaposlenica Udruge Ana Marić predstavila program rada, svrhu, misiju i viziju Udruge, te pozvala prisutne da se uključe u rad Udruge kroz volontiranje i uključivanje u aktivnosti koje Udruga bude organizirala.

04.10.2018. g. u suradnji s O.Š. A.M. Reljković Udruga Eko Brezna održala je radionicu na temu „Poštujemo li razlike među nama?“. Na radionici učenici su se upoznali sa Konvencijom UN-a o pravima djeteta i svojim dječjim pravima. Kroz praktični dio smo ih osvijestili o tome kako i sami ponekad krše dječja prava, postupajući neprimjereno prema svojim vršnjacima, te što mogu učiniti da tako više ne postupaju i što učiniti kada su im prava narušena. Bilo nam je jako lijepo i ugodno družiti se s učenicima od 1. do 4. razreda O.Š. A.M. Reljković. Zahvaljujemo se ravnateljici škole Mariji Rosandić i učiteljicama na ukazanom povjerenju i ugodnom druženju, a ponajviše djeci koja su bila dobra, otvorena, aktivno sudjelovala i uspješno rješavala zadatke koje smo im pripremili.

Na kraju čestitamo učenicima što su kroz Kviz_Čovječe, ispravi se! ponovili i utvrdili sve što su naučili na radionici, te stekli diplomu za Pravobrankicu.

Pozivamo i ostale učenike, učitelje i roditelje da provjere svoja znanja o dječjim pravima na sljedećem linku: http://covjeceispravise.unicef.hr/.