Volonterska akcija “OBOJIMO ŠKOLU BOJAMA SREĆE” u OŠ A. M. Reljković u Bebrini

Datum objave: 02. 7. 2018.

U okviru projekta Eko-Eko Volonterko održana je volonterska akcija „Obojimo školu bojama sreće“ održana je 26.05. – 29.05.2018. u trajanju od 8:30 sati do 12:30 sati. Cilj ove volonterske akcije bio je upoznati učenike s važnošću brige o okolišu, prvenstveno o okolišu škole te kako je važno njegovati njezinu unutrašnjost, stvarati okolinu u kojoj je ugodno boraviti i učiti.

Kroz formirani odred za čistoću, učenici su uz potporu nastavnika volontera i drugih sudionikasudjelovali u oslikavanju prostorija u školi, učionica u kojima provode svakodnevno veći dio dana. Sudionici su oslikavali učionice motivima i temama vezani uz školu i okoliš, mjesto u kojem se škola nalazi, a na prijedlog učenika. Važnu ulogu u sudjelovanju u ovoj akciji oslikavanja i krečenja imali su i roditelji koji su svojim primjerom djeci pokazali da se zajedničkim trudom i zalaganjem može puno lijepih stvari napraviti za okolinu u kojoj se živi, ali da i samim time sebi čine život ljepšim i kvalitetnijim.

U ovu veliku volontersku akciju uključili su se učenici i nastavnice osnovne škole A. M. Reljković iz Bebrine, roditelji učenika kao i brojni drugi poput nastavnika drugih škola, domari, vanjski suradnici i sl.