Volonterska akcija „Uvod u zeleni svijet – stvaranje Eko parka u matičnoj školi“

Datum objave: 21. 5. 2018.

U okviru projekta Eko-Eko Volonterko koji provodi udruga Eko Brezna i OŠ A. M. Reljković i OŠ A. Mihanović proveli smo veliku volontersku akciju pod nazivom „Uvod u zeleni svijet – stvaranje Eko parka u matičnoj školi“ dana 19.05.2018. u trajanju od 8:30 sati do 12:30 sati.

Ova velika volonterska akcija imala je za cilj školi vratiti stari sjaj kroz mini akcije uređenja okoliša oko matične škole i oblikovanja Eko parka u matičnoj školi. Kroz ovu akciju odradile su se dvije mini volonterske aktivnosti koje su dovele do povratka starog sjaja škole. Akcija 1 – uređivanje i bojanje ograde oko matične škole;  Akcija 2 – sadnja  biljaka i cvijeća u okolišu matične škole – Eko park.

Mini volonterska akcija 1 uključivala je – uređivanje i bojanje ograde oko škole. Kako je metalna ograda škole kroz godine izgubila svojstvo pozivanja u prostore okoliša škole, akcijom uređivanja i bojanja joj se vratio stari sjaj. Nacrtan je logo škole i volonterskog kluba.

Mini volonterska akcija 2 – S obzirom na značajan prostor okoline škole, želja učenika i nastavnika je bila da im taj prostor ponudi nove mogućnosti nastave u prirodi. Žele učiti o prirodi tako da budu u prirodi. U te svrhe su zasadili biljke (začinske i ukrasne) te cvijeće u okruženju škole kako bi i sadašnjim i budućim generacijama uljepšali boravak u ovom, trenutno njihovom, prostoru. U akciju su sudjelovali učenici OŠ A: Mihanović, nastavnici OŠ A. Mihanović, koordinatorica promotivnih aktivnosti, voditeljica volonterskog kluba, ravnateljica, roditelji, domari.