PROJEKT ZAPOSLI SE, OSNAŽI SE! – Ugovore o radu potpisalo deset žena

Datum objave: 29. 3. 2018.

Općina Bukovlje provodi projekt Zaposli se, osnaži se! od 25. siječnja 2018. do 25. svibnja 2020. godine, projekt u vrijednosti 1.927.678,24 kuna. Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod, Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod i Udrugom Eko Brezna.

Cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju teško zapošljivim ženama te ih osnažiti i unaprijediti njihov radni potencijal kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici.

Dana 29.03.2018. godine Ugovore o radu na 23 mjeseca potpisalo je 10 žena. 10 žena će pružati podršku i pomoć u kući za 45 korisnika na području općine Bukovlje.

Projekt mnogo znači ženama jer će 23 mjeseca biti zaposlene, primat će plaću što im daje određenu sigurnost, a krajnjim korisnicima socijalnu uključenost u društvo.

Jedna od zaposlenica Dušanka Bogdanović kaže: „Imam 24 godine staža, ne radim već nekoliko godina i posao mi je potreban. Očekujem od ovog posla i materijalnu sigurnost, ali važno je i što ću pružiti pomoć starijim i nemoćnima. Prije dvije godine radila sam ovakav posao u drugom projektu, pa sam upoznata s ovim poslom, zaista su ovakvi projekti za pohvalu i zahvaljujem na ukazanom povjerenju. Uz to što je starijima i nemoćnima koji su sami potrebna pomoć u kući, njima još više znači da imaju  s kime razgovarati.

Udruga Eko Brezna čestita ženama na zaposlenju i želi puno uspjeha u radu.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.