Partnerstvo u projektu “Zaželi posao – pruži podršku”

Datum objave: 15. 3. 2018.

 

Udruga Eko Brezna uključila se u Zaželi – program zapošljavanja žena kao partner na projektu “Zaželi posao – pruži podršku” kojeg provodi Udruga osoba s invaliditetom Slavonski Brod „Loco-Moto“. Pored udruge Eko Brezna kao partneri uključeni su i Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod.

Cilj projekta je zaposliti teže zapošljive žene, unaprijediti njihov radni potencijal i osnažiti ih za tržište rada te povećati razinu kvalitete života i socijalnu uključenost osoba s invaliditetom u Brodsko-posavskoj županiji.

Kroz projekt će se zaposliti 17 nezaposlenih žena koje će pružiti pomoć i podršku za 70 osoba s invaliditetom na području Brodsko-posavske županije. Također, zaposlene žene će imati priliku pohađati programe obrazovanja/osposobljavanja kako bi stekle dodatne kvalifikacije te tako postale konkurentnije na tržištu rada.

Vrijednost projekta: 3.496.040,00 kn (100% EU potpora)

Razdoblje provedbe projekta: 25. siječnja 2018. – 25. srpnja 2020.

Prva od aktivnosti koja će se provoditi u okviru projekta je Uvodna konferencija projekta na kojoj će se predstaviti planirane aktivnosti. Uvodna konferencija će se održati 16. ožujka 2018. u 11:00 sati u Udruzi osoba s invaliditetom Slavonski Brod „Loco-Moto“.