Partnerstvo u projektu ZAželi – ZAposli

Datum objave: 22. 2. 2018.

Udruga za ruralni razvoj Eko Brezna uključila se u Zaželi – program zapošljavanja žena kao partner na projektu ZAželi – ZAposli. Projekt ZAželi – ZAposli provodi općina Podcrkavlje. Pored udruge Eko Brezna kao partneri uključeni su i Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod.

Cilj projekta je unaprjeđenjem kompetencija i zapošljavanjem u lokalnoj zajednici povećati zapošljivost i smanjiti rizik od siromaštva teže zapošljivih žena te povećati socijalnu uključenost i kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Kroz projekt će se zaposliti 12 nezaposlenih žena koje će pružiti pomoć i podršku za 48 osoba starije dobi i osoba u nepovoljnom položaju s područja općine Podcrkavlje. Također, zaposlene žene će imati priliku pohađati programe obrazovanja/osposobljavanja kako bi stekle dodatne kvalifikacije te tako postale konkurentnije na tržištu rada.

Vrijednost projekta: 2.279.575,04 kn (100% EU potpora)

Razdoblje provedbe projekta: 08. siječnja 2018. – 08. svibnja 2020.

Prva od aktivnosti koja će se provoditi u okviru projekta je Uvodna konferencija projekta na kojoj će se predstaviti planirane aktivnosti. Uvodna konferencija će se održati 23. veljače 2018. u 14:00 sati u OŠ Blaž Tadijanović u Podcrkavlju.