ŠKOLA ZA UDRUGE

Datum objave: 26. 1. 2016.

ŠKOLA ZA UDRUGE – 1. Pilot radionica u Bukovlju (11.01. – 12.01.2016.)

Što je i kome je namijenjena Škola za udruge?

Škola za udruge je projekt udruge Eko Brezna koji se sastoji od niza radionica, treninga, predavanja i drugih oblika jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva na području Brodsko-posavske županije.

Pilot program ŠKOLE ZA UDRUGE pod nazivom „Financiranje udruga iz općinskih proračuna“ pokrenut je s ciljem povećanja kapaciteta udruga za iskorištenje sredstava namijenjenih njima u općinskim proračunima. S obzirom na primjenu Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (NN 26/15), uočena je velika potreba udruga za dodatnom edukacijom i upoznavanjem s novim načinom dodjele financijskih sredstava. Također, mnoge udruge trebaju dodatne informacije o zakonskom okviru djelovanja organizacija civilnog društva te o uvjetima koje trebaju ispunjavati kako bi nastavile sa svojim radom.

Pilot program pod nazivom „Financiranje udruga iz općinskih proračuna“ traje ukupno 6 radnih dana (5 školskih sati dnevno). Predavači su članovi udruge za ruralni razvoj Eko Brezna, s dugogodišnjim iskustvom rada u civilnom sektoru, pripremi i provedbi EU projekata, organizaciji volonterskih aktivnosti i sudjelovanja u izradi strateških dokumenata.

Prvi polaznici ovog programa su predstavnici 20 organizacija civilnog društva s područja općine Bukovlje. Prvi modul održava se od 11.01. – 13.01.2016. a radionica za pripremu projektnih prijedloga održat će se po objavi Javnog natječaja.